Opäť sme obhájili certifikácie podľa ISO 9001 a 17100

27. 4. 2022

Každoročné nezávislé audity našej práce podľa požiadaviek noriem ISO 9001 a 17100 sú jedným z našich spôsobov, ako chceme dať zákazníkom aj dodávateľom najavo, že sme spoľahlivými partnermi. Preto sme sa aj tento rok zverili do rúk audítorov z TÜV Nord a po dvoch rokoch online stretnutí sme ich navyše mohli konečne znova pozvať priamo k nám do Zlína.

Po 15 auditoch podľa ISO 9001 a 6 auditoch podľa ISO 17100 by sa dalo povedať, že to pre nás bude hračka, také jednoduché to však nie je. Na to, aby sme uspeli v oboch auditoch, musíme mať
v priebehu celého roka v poriadku všetky aspekty oboch noriem. A ich požiadavky sú veľmi prísne. Je to nikdy nekončiaca sa práca na interných procesoch aj našej kvalifikácii.

Preto sme veľmi radi, že aj tento rok nám audítori po veľmi dôslednej kontrole potvrdili certifikácie podľa oboch noriem.  

Obe normy v skratke

ISO 9001 sa zaoberá internými postupmi, ich meraním aj vyhodnocovaním. Ide napríklad
o riadenie ľudských zdrojov, správu dokumentácie alebo systém riadenia rizík.

ISO 17100 rieši výhradne prácu prekladateľských agentúr. Na získanie certifikátu je nevyhnutné spĺňať medzinárodne uznávané požiadavky, napríklad prísne nároky na:

  • Vzdelanie prekladateľov, s ktorými spolupracujeme (vysokoškolské vzdelanie v odbore, roky praxe a pod.).
  • Technické zázemie spoločnosti a zaistenie predpísanej infraštruktúry.
  • Kvalitu riadenia prekladateľského procesu (od spracovania ponuky cez kontrolu prác na projektoch až po fakturáciu a spätnú väzbu).

Prečo je to dobrá správa pre našich zákazníkov aj dodávateľov?

Certifikácia podľa oboch noriem pre našich zákazníkov znamená uistenie, že vďaka koordinovaným procesom na prekladoch pracujeme efektívne a so skúsenými lingvistami. A naši dodávatelia (prekladatelia, grafici, korektori a ďalší) sa zas môžu spoľahnúť, že spolupráca s nami bude profesionálna a dokážeme im zaistiť zaujímavé projekty.

Ak hľadáte spoľahlivého dodávateľa prekladateľských služieb alebo prekladáte vy sami, ozvite sa nám. Ak je pre vás kvalita rovnako dôležitá ako pre nás, budeme si skvele rozumieť.

Malý moment, prosím

Aby ste tu pohodlne našli všetko o našich jazykových službách, používame nevyhnutné súbory cookies. Ak povolíte aj tie marketingové, občas na vás niekde vyskočí naša reklama. :)

Zistiť viac o ochrane osobných údajov