People of ZELENKA - Šárka Kadlčíková

16. 9. 2022

„V spoločnosti som už od roku 2007 a hneď od začiatku ma milo prekvapilo, že tu panuje naozaj priateľská atmosféra. Že si tu ľudia chodia po práci aj posedieť a nie je to len šup-šup, odbúchať si svoje a rýchlo sa pobrať domov,“ začína Šárka svoj medailónik.

Začínala ako projektový manažér a neskôr viedla aj celý tím. Postupom času zistila, že by ju skôr bavila iná práca. Veľmi ju zaujali témy ako firemná kultúra, náborové postupy, práca s ľuďmi alebo organizácia najrôznejších podujatí. A keďže sa u ZELENKU riadime pravidlom, že každý by mal robiť najmä to, v čom je dobrý a čo ho zaujíma, Šárka dostala možnosť prejsť do oddelenia HR.

A ukázalo sa, že to bola správna voľba.

„Na personálnom som sa okamžite našla. Rada komunikujem s ľuďmi, aj keď je to niekedy vyčerpávajúce, pretože nie každému sa dá na 100 % vyhovieť, no aj napriek tomu ma to baví. Podľa mňa by sa človek mal stále učiť a ja sa tu od ostatných učím každučký deň.

Dnes už ako HR manažérka mám pod palcom nielen nábor nových zamestnancov, ich uvedenie do fungovania našej firmy a starostlivosť o súčasných kolegov, ale napríklad aj organizovanie vianočných večierkov, teambuildingov, stretnutí so zákazníkmi či dodávateľmi a množstvo ďalších vecí. Je to poriadne pestré a presne to ma na tom baví.“

Z čoho má Šárka v práci najväčšiu radosť?

„Je toho veľa! Napríklad keď sa mi podarí nabrať ideálneho parťáka do tímu alebo usporiadať vydarenú mimopracovnú akciu pre kolegov. Mám rada aj len príjemný pokec v kuchynke, kým sa nám uvarí káva. Najviac ma ale asi poteší, keď sa niekomu niečo podarí a podelí sa o to so mnou. Jednoducho mám radosť, keď majú radosť ostatní. :-)

Šárkino motto znie „With every heartbeat“, pretože do vecí ide naplno, a to nielen v práci. Má precestovaných niekoľko kontinentov, zbožňuje zvieratá a šport. Behá, jazdí na bicykli, páli to na bedmintone alebo výletuje po horách. A túto svoju vášeň rada prenáša aj na ostatných, či už ide o rodinu, alebo o kolegov.

„Musím povedať, že som naozaj vďačná za to, že u ZELENKU môžem skĺbiť pracovný a rodinný život. Som zvyknutá vstávať veľmi zavčasu (naučila ma to dcérka Sára Marie) a keď to ide, môžem si prácu rozložiť tak, že všetko stihnem a ešte sa jej môžem povenovať. Na rodinu nedám dopustiť, takže je to veľmi dôležité a som za to veľmi vďačná.“

Na záver písania medailónika si Šárka spomenula aj na jednu vtipnú historku:

„Doteraz spomínam na telefonát od jednej zákazníčky. Zdvihla som telefón, predstavila som sa a na druhej strane som počula len smiech a potom otázky: „Robíte si zo mňa srandu? To myslíte vážne?!“ Volala totiž pani Šárka Kadlčíková z Ostravy. A u nás v Zlíne som to zdvihla ja, Šárka Kadlčíková, narodená v Ostrave.“

A úplne na záver dáme priestor našej CEO, Ive Vedrovej, ktorá Šárku už dlho a dobre pozná:

„To, čo Šárka v medailóniku chváli na práci, je predovšetkým jej zásluhou. Do svojej práce vkladá to najcennejšie – to, čo od vás šéf nikdy nemôže vyžadovať, ale keď to máte a dáte to do svojej práce, je to tá najväčšia výhra pre celý tím – srdiečko. Na Šárke si cením oba jej protipóly – citlivú a empatickú stránku, ktorú využíva najmä pri pohovoroch, ale aj tú druhú stránku – jej tvrdosť, energickosť a silu. Tú využíva pri bedmintonových zápasoch alebo v časoch krízy, v ktorej vás vďaka tomu dokáže podržať. Je pre mňa každodennou inšpiráciou a hnacím motorom a som veľmi rada, že ju medzi sebou máme.“

Malý moment, prosím

Aby ste tu pohodlne našli všetko o našich jazykových službách, používame nevyhnutné súbory cookies. Ak povolíte aj tie marketingové, občas na vás niekde vyskočí naša reklama. :)

Zistiť viac o ochrane osobných údajov